Titlu: Organizarea eficienta a dulapurilor

Paragraf explicativ: In amenajarea unui apartament mic, este important sa acordam atentie si interiorului dulapurilor. Prin compartimentarea inteligenta, utilizand organizatoare, cutii, rafturi suspendate si bare metalice, putem obtine dulapuri mult mai incapatoare si ne vom mentine ordinea in spatiul de depozitare. Astfel, vom putea utiliza eficient fiecare centimetru disponibil si ne vom organiza mai usor toate lucrurile.

Titlu: Combinarea spatiilor pentru maximizarea locuintei

Paragraf explicativ: Pentru a mari semnificativ un apartament mic, se poate opta pentru combinarea anumitor camere. De exemplu, bucataria poate fi integrata cu livingul sau cu holul, iar camera de zi poate fi impartita in sufragerie si dormitor. Este important ca fiecare zona sa aiba o structura coerenta unica, dar divizata doar vizual prin elemente de mobilier sau culori diferite. Astfel, se va crea iluzia unui spatiu mai mare si mai deschis.

Intr-o locuinta mica, este important sa fii bine organizat pentru a profita la maximum de toate spatiile mici.
Cum sa economisesti spatiu intr-un apartament mic este un lucru care ii preocupa foarte mult pe multi oameni si este logic, deoarece este vorba de a sti cum sa profiti la maximum de locul in care locuiesti fara a fi coplesit de reducerea unui spatiu care este deja scurt.

Pentru ca un apartament mic sa castige din punct de vedere vizual, decorarea este esentiala.

O buna alegere a mobilierului si organizarea diferitelor zone vor face ca scuza „este o casa foarte mica” sa nu mai fie utila.

Imaginatia este unul dintre punctele importante pentru a profita la maximum de metrii patrati pe care ii are casa ta.

De fapt, in zilele noastre este usor sa transformam un spatiu mic intr-un loc confortabil si spatios. Toate acestea se datoreaza gamei largi de mobilier si solutii disponibile pe piata.

Cu ajutorul sfaturilor pe care ti le vom da mai jos, vei realiza ca metrii patrati nu conteaza.

Monteaza mobila pana aproape de tavan

Una dintre regulile de baza in amenajarea camerelor de mici dimensiuni este folosirea spatiilor pe verticala.

Chiar daca nu poti aborda aceasta varianta in toate incaperile, este o optiune utila atunci cand ai nevoie de idei pentru amenajarea unui dormitor mic, pentru ca poti inlocui noptierele cu etajere inalte de perete sau poti instala polite suspendate ori rafturi chiar deasupra patului.

De asemenea, si in bucatarie este recomandat sa folosesti corpuri de mobila pana aproape de tavan, la fel si in baie, unde rafturile suspendate sunt o solutie practica, eficienta si in acelasi timp estetica.

Investeste in piese de mobilier multifunctionale

Piesele de mobilier inteligente te pot ajuta sa obtii cat mai multe zone de depozitare fara sa ocupi prea mult loc in incaperile mici.

Asadar, in cazul in care ai nevoie de un pat nou pentru dormitor, alege unul cu doua sau chiar trei sertare de depozitare.

Pentru a economisi cat mai mult spatiu, orienteaza-te catre dulapuri si rafturi cu usi glisante, ba chiar si cu oglinzi aplicate, pentru a crea iluzia unor camere mai mari.

Opteaza pentru scaune, coltare de bucatarie sau tabureti cu zone de depozitare ascunse, inlocuieste masuta de cafea cu un mic divan, care sa aiba si alta utilitate, si acorda atentie tuturor articolelor de mobilier care pot fi pliabile pe perete: masa din bucatarie sau un blat pentru birou, in living.

Incearca sa umpli toate spatiile mici sau colturile intunecate din apartamentul tau cu rafturi si dulapuri, iar, astfel, vei elibera, cat mai mult, zona centrala a casei.

Compartimenteaza inteligent dulapurile

Chiar daca ti se pare ca ai la dispozitie suficiente spatii de depozitare, este important sa acorzi atentie si interiorului dulapurilor.

Pentru o buna organizare, tine cont de fiecare centimetru si separa, cat mai bine, spatiul cu ajutorul organizatoarelor, cutiilor, rafturilor suspendate si barelor metalice.

Pe langa faptul ca vei beneficia de dulapuri mult mai incapatoare, o compartimentare inteligenta te va ajuta sa pastrezi ordinea si sa-si organizezi, mai usor, toate lucrurile.

Combina spatiile din apartament

In locuintele mici este recomandat ca spatiul sa fie deschis si fluid si sa existe culoare de trecere. Compartimentarile reduc din dimensiuni, asa ca, daca poti combina anumite camere, poti mari semnificativ locuinta.

Bucataria poate fi combinata cu livingul sau cu holul ori camera de zi poate fi impartita ca sufragerie si dormitor.

Este important ca fiecare zona sa aiba o structura coerenta unica, dar, sa fie divizata, doar vizual, prin elemente de mobilier, accesorii sau culori diferite, nu separata de pereti.

Foloseste si holul pentru depozitare

Holurile sunt probabil una dintre cele mai complicate zone de decorat si cele mai atragatoare pentru vizitatori.

Nu uita ca, daca doresti sa decorezi un hol ingust si vei face acest lucru folosind mobilier, acesta trebuie sa respecte anumite caracteristici de baza, cum ar fi sa fie discret, adica ingust si sa nu obstructioneze trecerea.

Cea mai frecventa este utilizarea mobilierului auxiliar, cum ar fi bancile, pantofarele de perete si toate cele care permit depozitarea.

In concluzie, cu sau fara renovare, cel mai important lucru atunci cand decorezi spatii mici este sa planifici bine ceea ce vrei sa faci cu casa ta.

Spatiile mici au nevoie de idei mari si este necesar sa se tina cont de unii factori care intr-o casa mai spatioasa ar fi trecuti cu vederea, cum ar fi depozitarea, functionalitatea mobilierului, iluminatul etc.

Titlu: Decorarea unui apartament mic

Paragraf explicativ: Pentru a castiga din punct de vedere vizual intr-un apartament mic, decorarea este esentiala. Alegerea corecta a mobilierului si organizarea diferitelor zone pot face ca spatiul sa para mai mare si mai bine organizat. Este important sa folosim imaginatia si sa profitam de gamele largi de mobilier si solutii disponibile pe piata pentru a transforma un spatiu mic intr-un loc confortabil si spatios.

Titlu: Utilizarea spatiului vertical

Paragraf explicativ: Una dintre regulile de baza in amenajarea camerelor mici este utilizarea spatiilor pe verticala. Inlocuirea noptierelor cu etajere inalte de perete sau instalarea rafturilor suspendate ori a politei chiar deasupra patului poate ajuta la economisirea spatiului. Aceasta abordare poate fi aplicata nu doar in dormitor, ci si in bucatarie sau baie, unde corpurile de mobila pana aproape de tavan sunt recomandate.

Titlu: Mobilier multifunctional

Paragraf explicativ: Investirea in piese de mobilier multifunctionale poate ajuta la obtinerea cat mai multor zone de depozitare fara a ocupa prea mult spatiu. De exemplu, un pat cu sertare de depozitare sau dulapuri cu usi glisante pot fi alegeri inteligente pentru economisirea spatiului intr-un apartament mic. De asemenea, scaunele, coltarele de bucatarie sau taburetii cu zone de depozitare ascunse pot fi optiuni practice. Plierea articolelor de mobilier pe perete poate elibera spatiul central al casei.